06
ian.

Promovare pe internet! De ce este atat de important? – WebSupport

Majoritatea utilizatorilor de internet folosesc Google, pentru a gasi sau distribui  informatii, si nu numai. Usurinta cu care internetul este folosit , face din acesta, sa fie unul din mediile preferate. Aproape toate persoanele, atat fizice cat si juridice, au cel putin un site, pe care sa-l viziteze in mod frecvent. Pe langa faptul ca reusesti sa comunici la timp si usor cu oameni aflati  la mii de kilometrii distanta, mai poti avea si o afacere de succes , care sa fie cunoscuta atat la nivel local cat si international.

 Fie ca esti consumator sau producator, internetul este punctul comun, puntea de legatura dintre cerere si oferta. Sunt milioane de oameni care au intotdeauna ceva de oferit, si milioane de oameni care sunt intotdeauna in cautare de ceva. Internetul nu va duce niciodata lipsa de aceste schimburi de informatii si comunicare.

Astazi, propun sa punem accent pe oferta, mai exact pe acei intreprinzatori mici sau mari, cu sau fara experienta, dar care vor sa vanda si pe internet. Reteaua de internet este una uriasa si aglomerata. Cu greu vei reusi sa fii unicat ,  pentru ca legea concurentei se va tine mereu in urma sau inaintea ta. Intotdeauna va aparea ceva nou, iar daca nu tii pasul vei fi lasat in urma. Tot timpul trebuie sa fii cu ochii in patru si sa-ti upgradezi pagina la zi.

Insa , nu ar trebuie sa te sperie toate aceste aspecte care sunt mai putin avantajoase, ci sa urmaresti ca afacerea ta sa evolueze in functie de curentii internetului, si sa o tii pe picioare cat mai mult timp.

De ce este atat de important ca afacerea ta, sa apara si in mediul online?

Scurt si la obiect. Clientul /consumatorul din ziua de azi este comod, timpul lui este pretios si ca atare , trebuie inteles. Mai clar, el vrea repede, ieftin si bun. Nu este interesat de concurenta pe care tu trebuie sa o combati , si nici de eforturile pe care tu, ca si firma, le depui sa te mentii pe primul loc sau printre primii. Rolul tau ca si intreprinzator este sa convingi si sa vinzi. Trebuie sa se duca vestea despre tine ca, tu ai cele mai bune produse, cel mai bun pret, cel mai rapid mod de livrare. Toate acestea pot fi stiute despre tine daca apari in mediul online. Nu mai este nevoie sa ti se reaminteasca de ce este atat de important. Suntem toti pe internet, petrecem foarte mult timp acolo,  vrem o modalitate mai usoara de a obtine un anumit produs, vrem sa scutim niste timp. Te bagi sau nu?

Strategie de promovare online

Exista o vorba care spune, ,,pleaca caine surd la vanatoare,, . Mai pe inteles, nu te astepta sa postezi un anunt pe internet,  despre serviciile tale, si sa culegi rezultate. Indiferent de cat de frumos , clar si adevarat este anuntul tau, fara un minim de cunostinte online, nu ajungi acolo unde iti doresti. Si chiar si asa, cu minumul de cunostinte pe care il ai, fara o experienta minima vei fi inghitit de gigantii internetului, care nu vor avea mila de tine.

Ca in orice aspect al vietii, atunci cand este vorba despre un rezultat dorit, trebuie sa ai un plan , o strategie de care sa te tii si sa o duci pana la final. Si nu ai sa poti ajunge acolo, fara cele trei elemente esentiale: timp, rabdare si bani. Sunt  foarte multi intreprinzatori, care la inceput de drum si fara experienta in mediul online, se arunca in oaza internetului, sfarsind apoi prin a fi invizibili.

Nu spun ca, nu este posibil sa reusesti in mediul online de unul singur, dar fara un mic ajutor sau un minim de experienta , afacerea ta va merge fie foarte greu , fie deloc. Nu uita de legea concurentei. Mediul online este ca si o jungla. Cel mai puternic si capabil supravetuieste. Nu tine de buzunar , in ideea  ca mai economisesti un ban. In acest fel risti sa nu ,,existi,, , iar in mediul online trebuie sa te faci vazut, placut si dorit. Lasa un specialist sau o echipa de profesionisti, sa se ocupe de partea promovarii online. Tu asigura-te ca le explici clar ceea ce vrei.

Intrebari pe care trebuie sa ti le pui, cand vine vorba de Promovare pe internet 

1: Ce vinzi si unde ii gasesti pe consumatori , respectiv viitorii tai clienti?

Chiar daca o buna parte din timp o petrecem pe internet, nu inseamna ca suntem toti in acelasi loc. Pentru asta , se presupune ca ai facut inainte o analiza, in ceea ce priveste cererea, traficul si concurenta. Daca apelezi la un specialist, numai trebuie sa fie asta grija ta. In schimb, trebuie sa stii si sa intelegi cum functioneaza, chiar daca platesti pentru asta. Doar asa devii un bun intreprinzator.

2: De ce ar trebui sa cumpere de la tine si nu de la concurenta pentru o Promovare pe internet

Pentru ca tu esti cel mai bun, nu? Pai si tu crezi ca, numai tu crezi asta?  Aici, iarasi aduc in discutie acea echipa de specialisti, care stiu cum sa te promoveze si cum sa faca distinctie intre serviciile tale si restul, chiar daca sunt la fel. Stim bine ca ambalajul vinde, chiar daca consumatorul nu este constient de asta. Tu trebuie sa stii ca , imaginea conteaza. Ochiul este cel care trebuie incantat , prin urmare ofera ceva ce ,,sare in ochi,,

3: Gasesc clientii tai la tine, ceea ce se asteapta sa gaseasca?

Absolut. Categoric. Nu trebuie sa existe urma de indoiala, atunci cand raspunsul tau suna asa. Atat timp cat tu sau cei pe care i-ai angajat, sa se documenteze foarte bine despre nevoile consumatorilor tai, stiu clar ce nevoi au, nu ar trebui sa existe insatisfactii sau reclamatii. Pe langa faptul ca, ar trebui sa gaseasca ceea ce se asteapta sa gaseasca, tu trebuie sa ai in plus. Ei sa nu-si ia ochii de pe pagina ta, decat dupa ce s-au ,,saturat,,de ceea ce le oferi.

4: Cat dureaza ca produsele oferite de tine, sa ajunga la client?

O alta vorba spune , ,,pune-te in papucii celuilalt,, . Da, daca tu ca si producator nu esti mai intai consumator, este cazul sa faci schimb de rol. Asigura-te ca ceea ce-ti place tie , place si celuilalt. Degeaba ai cel mai bun pret si cea mai buna calitate, daca produsul ajunge tarziu . Din nou, un specialist iti poate spune cat ar trebuie sa dureze si cum ar trebui sa fie un proces de comanda.

Rezultatul dorit

Ei, si dupa multa truda si rabdare, investitie si timp, micul nostru intreprinzator culege  roadele dorite. Se da o mare petrecere in care, zvonul ca tu ai reusit se gaseste pe prima pagina a celui mai vandut ziar. Multumirile se aduc mai intai clientilor si numarului mare de vizitatori, apoi departamentului de marketing, far’ de care nu s-ar fi ajuns aici.

Ca si idee de incheiere , vreau sa va incurajez , sa apelati la serviciile companiilor care se ocupa cu promovarea online. Mediul online este prea mare ca sa poata fi cuprins, si de aceea exista oameni specializati in domeniu .Nu este nevoie sa cheluiti o avere, pentru a  va folosi de serviciile  lor. In schimb, puteti castiga o avere de pe urma strategiei lor de Promovare pe internet. Nu le poti face pe toate, reusita si puterea este in echipa. Impartiti sarcinile si lasati oamenii care stiu ce fac, sa faca ceea ce stiu. Concentrati-va asupra planurilor carora le puteti face fata. Stabiliti bugetul si suma de bani care sa mearga spre promovarea afacerii.